بهار بی خزان

مذهبی - اجتماعی - ادبی

بهار بی خزان

مذهبی - اجتماعی - ادبی

رمز جاذبه

مناسبت ها



رمز محبت را هنوز کسى کشف نکرده است، یعنى نمى توان آن را فرموله کرد و گفت اگر چنین شد چنان مى شود و اگر چنان شد چنین مى شود، ولى البته رمزى دارد. چیزى در محبوب هست که براى محب از نظر زیبایى خیره کننده است و او را به سوى خود مى کشد. جاذبه و محبت در درجات بالا«عشق »نامیده مى شود. على محبوب دلها و معشوق انسانهاست، چرا؟و در چه جهت؟ فوق العادگى على در چیست که عشقها را بر انگیخته و دلها را به خود شیفته ساخته و رنگ حیات جاودانى گرفته است و براى همیشه زنده است؟چرا دلها همه خود را با او آشنا مى بینند و اصلاً او را مرده احساس نمى کنند بلکه زنده مى یابند؟


مسلماً ملاک دوستى او جسم او نیست، زیرا جسم او اکنون در بین ما نیست و ما آن را احساس نکرده ایم و باز محبت على از نوع قهرمان دوستى که در همه ملتها وجود دارد، نیست. هم اشتباه است که بگوییم محبت على از راه محبت فضیلتهاى اخلاقى و انسانى است و حب على حب انسانیت است. درست است على مظهر انسان کامل بود و درست است که انسان نمونه هاى عالى انسانیت را دوست مى دارد اما اگر على همه این فضایل انسانى را که داشت، مى داشت: آن حکمت و آن علم، آن فداکاریها و از خود گذشتگى ها، آن تواضع و فروتنى، آن ادب، آن مهربانى و عطوفت، آن ضعیف[نوازى]، آن عدالت، آن آزادگى و آزادیخواهى، آن احترام به انسان، آن ایثار، آن شجاعت، آن مروت و مردانگى نسبت به دشمن و به قول مولوى:

در شجاعت شیر ربانیستى در مروت خود که داند کیستى؟


آن سخا و جود و کرم و... اگر على همه اینها را که داشت، مى داشت اما رنگ الهى نمى داشت، مسلماً این قدر که امروز عاطفه انگیز و محبت خیز است نبود.

على از آن نظر محبوب است که پیوند الهى دارد. دلهاى ما به طور ناخودآگاه در اعماق خویش با حق سر و سر و پیوستگى دارد و چون على را آیت بزرگ حق و مظهر صفات حق مى یابند به او عشق مى ورزند. در حقیقت پشتوانه عشق على پیوند جانها با حضرت حق است که براى همیشه در فطرتها نهاده شده و چون فطرتها جاودانى است مهر على نیز جاودان است.
نقطه هاى روشن در وجود على بسیار است اما آنچه براى همیشه او را درخشنده و تابان قرار داده است ایمان و اخلاص اوست و آن است که به او جذبه الهى داده است.


جاذبه ودافعه امام علی (ع) -استاد  مطهرى

چشمه هایى از دانش على(ع)


چشمه اول


یکى از علماى یهود نزد والى آمد و گفت: آیا تو جانشین پیامبر این امت هستى؟ او گفت: آرى. یهود گفت که ما در تورات دیده ایم که جانشینان پیامبران در میان امت آنان، دانشمندترین آنان است. پس مرا آگاه کن که خداى تعالى کجاست، آیا در زمین است یا در آسمان؟


او گفت: او در آسمان و برعرش است. یهودى گفت در این صورت زمین از وجود خدا خالیست و بنا به قول تو در جایى هست و در جایى نیست.
والى برآشفت و گفت: از نزد من دور شو وگرنه تو را مى کشم! یهودى در حال تعجب از این سخن از نزد وى دور شد. در همین حال على(ع) از مقابل او عبور کرد و فرمود: اى یهودى، آنچه پرسیدى و آن چه در پاسخ شنیدى من مى دانستم. ما مى گوییم خداى عزوجل جا و مکان را آفرید و براى او جا و مکانى نیست و بالاتر از این است که مکانى او را در برگیرد بلکه او هر آن چه را که در مکان است فراگرفته است و چیزى وجود ندارد که از حیطه تدبیر او بیرون باشد و براى تأیید صحت آن چه گفتم از کتاب خود شما خبر مى دهم و اگر دانستى که درست است آیا ایمان مى آورى؟
یهودى گفت: آرى
فرمود: آیا در بعضى کتاب هاى خود ندیده اید که روزى موسى بن عمران نشسته بود، ناگاه فرشته اى از جانب شرق نزد او آمد و موسى از او پرسید از کجا آمدى؟ گفت: از جانب خداى عزوجل و فرشته اى از سوى مغرب سوى او آمد. موسى بدو گفت از کجا آمدى؟ گفت از نزد خداى عزوجل. آنگاه فرشته دیگرى نزد او آمد و گفت از آسمان هفتم و از نزد خداى عزوجل آمده ام و سپس فرشته اى دیگر آمد و گفت از زمین هفتم و از جانب خداى عزوجل آمده ام. موسى(ع) گفت: منزه است آن خدایى که جایى از او خالى نیست و به همه جا نزدیک است. یهودى گفت: گواهى مى دهم که این سخن حق است و باز گواهى مى دهم که تو سزاوارترى به جانشینى پیامبرت.


چشمه دوم


پس از رحلت پیامبر(ص) جماعتى از یهودیان به مدینه آمده و گفتند در مورد «اصحاب کهف» قرآن شما مى گوید که اصحاب کهف سیصد و نه سال در غار خوابیدند در صورتى که در تورات باقى ماندن آن ها در غار سیصد سال قید شده و این دو با هم مغایرت دارند.

در برابر این اشکال و ایراد نه تنها خلیفه بلکه همه صحابه از پاسخگویى عاجز ماندند. بالاخره دست توسل به دامان حلال مشکلات على(ع) زدند. حضرت فرمود: خلاف و تضادى در بین نیست زیرا از نظر تاریخ آن چه نزد یهود معتبر است، سال شمسى است و در نزد عرب سال قمرى است وتورات به لسان یهود نازل شده و قرآن به لسان عرب و سیصد سال شمسى، سیصد و نه سال قمرى است.


چشمه سوم


مردى شخصى را کشته بود. خانواده مقتول شکایت نزد حاکم بردند. او دستور داد قاتل را در اختیار پدر مقتول گذارند تا به حکم قصاص او را به قتل رساند، پدر مقتول دو ضربت سخت بر آن مرد زد و یقین به مرگ او نمود ولى چون رمقى از حیات داشت، کسان وى از او پرستارى کردند و مدارا نمودند تا پس از شش ماه بهبودى کامل یافت. پدر مقتول روى او را در بازار دید تعجب کرد و چون نیک شناخت، گریبانش را گرفت و نزد حاکم آورد. او براى بار دوم دستور داد که سر از تن او برگیرند. قاتل از على(ع) استغاثه نمود آن حضرت فرمود: این چه حکمى است که بر این مرد مى کنى؟

حاکم گفت: یااباالحسن این شخص قاتل پسر اوست و به حکم «النفس بالنفس» باید کشته شود. حضرت فرمود آیا مى شود کسى را دو بار کشت؟ او متحیر ماند و سکوت کرد.
آنگاه على(ع) به پدر مقتول گفت: مگر قاتل پسرت را با دو ضربه نکشتى؟ عرض کرد کشتم ولى او زنده شد و اگر مجدداً او را نکشم خون پسرم هدر مى شود!
على (ع) فرمود: در این صورت باید آماده شوى اول به قصاص دو ضربتى که به او زدى او هم دو ضربت به تو بزند، آنگاه اگر تو زنده ماندى او را بکش!
پدر مقتول گفت: یا اباالحسن آیا قصاص از مرگ سخت تر است و من از این موضوع درگذشتم. آنگاه با هم مصالحه نموده و آشتى کردند.

نظرات 9 + ارسال نظر
علی(معلم عشق) جمعه 3 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 09:14 ق.ظ http://ashiane313.blogfa.com

سلام
وقت زیبا بخیر


باید دختر باشی تا بدانی پدر لطیف‌ترین موجود عالم است...

باید دختر باشی تا ته دل‌ات قرص باشد که هیچ‌وقت

جای دست پدر روی صورت‌ات نخواهد افتاد مگر به نوازش!

باید پدر باشی تا بدانی دختر عزیزترین موجود عالم است...

تا پدر نباشی نمی‌توانی درک کنی دختر داشتن افتخار پدر است!!!

باید دختر ِ پدر باشی تا احساس غرور کنی...

باید پدر-دختر باشید تا بدانید چه شگفتی‌هایی دارد این عالم!

چه عزیز است اخم تلخ پدر و ناز دختر...

چه نازک است دل پدر که طاقت دیدن اشک دختر را ندارد...

باید پدر-دختر باشید تا...

پدرم، تنها کسی است که باعث میشه بدون شک بفهمم

فرشته ها هم میتوانند مرد باشند!!!

روزت مبارک پدر

سلام
تشکر از این متن زیبا. موفق باشید.

محب مولا جمعه 3 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:19 ب.ظ http://www.ashnaiegharib.persianblog.ir

سلام رهاجون ممنون از حضورت عیدتوهم مبارک

سلام دوست خوبم
هر روز که در آن گناه نشود عید است. روزهایت همه عید !

مهمان خدا جمعه 3 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:37 ب.ظ http://www.ziafate-andishe.blogfa.com

سلام دوست عزیز
ممنون از حضور گرمتون
میلاد بر شما هم مبارک
با افتخار لینک شدید
التماس دعا
یاعلی

سلام وسپاس از حضورتون. موفق باشید.

مهدی هویزه جمعه 3 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:51 ب.ظ http://shahhosein.blogfa.com

بسم رب الزینب

سلام

عیدتون مبارک

ممنون از حضور گرمتون

انشاالله به زودی زود ایوان طلای مولا یا علی بگین

زیر سایه ی مولا پیروز و سربلند و تا قیامت حیدری باشین

فقط حیدر امیرالمومنین است
یا علی مدد

سلام و سپاس از حضورتون
ان شاالله که عیدی مولایمان زیارت کویش باشد.

اخرالزمان جمعه 3 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 01:02 ب.ظ http://akharalzman.blogfa.com

تشکر ازاینکه مارو لینک فرمودید .لطفا بفرمایید با چه اسم یا عنوانی لینک بشید .
ولادت با سعادت امیر مومنان علی (ع) بر شما تبریک عرض مینمایم

سلام
این ایام خجسته بر شما هم مبارک.

رها... جمعه 3 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 01:50 ب.ظ http://http:/www.rahaiydonya.blogfa.com

حضرت امیرالمؤمنین (علیه‏السلام) فرمودند:
اى مردم! به خدا سوگند من هرگز شما را به هیچ طاعتى فرا نمی ‏خوانم مگر آن که خود بر شما. در عمل به آن. پیشى مى‏جویم و از هیچ گناهى بازتان نمی ‏دارم و نهى نمى‏کنم. مگر آن که پیش از شما، خود را از عمل به آن باز می‏دارم.
نهج البلاغه، خطبه173

میلاد امام علی(ع)آغازگر اشاعه عدالت و
مردانگی ، بر عاشقانش مبارک . . .

سلام دوست گرامی
ممنون از این کلام نورانی . همیشه در پناه مولا باشی.

سلام:[گل]

ممنون........[گل]

زندگی بار گرانی ست
که بر پشت پریشانی تُست
کار آسانی نیست
نان درآوردن و غم خوردن و عاشق بودن
پدرم
کمرم از غم سنگین نگاهت خَم باد

مجتبی کاشانی

روز پدر بر تمام پدران عزیز مبارک باد.

التماس دعای فرج.[گل]

سلام
ان شاالله سایه پدر از هیچ خانه ای کم نشه. در پناه حق باشید.

اخرالزمان جمعه 3 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 08:23 ب.ظ http://akharalzman.blogfa.com

سلام لینکید
یامهدی

مریم شنبه 4 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:04 ق.ظ

سلام عزیزم.

مطلبی که از استاد مطهری نوشتی ، از کتاب انسان کامل هستش درسته ؟!

راستی عیدت مبارک .

سلام دوست گلم
قسمتی از کتاب جاذبه ودافعه امام علی (ع) استاد مطهریه . عید توهم مبارک!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد